art_170430_baschet

Echipa antrenată de Cătălin Tănase a avut un parcurs excelent la turneul final de la Târgu Secuiesc, unde a bătut tot ce a prins în cale.

Singurul meci care a necesitat un efort suplimentar a fost în finală, cu ACS Napoca Baschet Cluj, pe care a învins-o însă la o diferenţă de 13 puncte.

Parcurs excelent pentru CSŞ-CSM Târgovişte la turneul final al Campionatului Naţional U18, găzduit de Târgu Secuiesc. Cum dispune de unele dintre cele mai talentate, ambiţioase şi muncitoare tinere baschetbaliste din ţară, echipa antrenată de Cătălin Tănase a bătut tot ce a prins la turneul final, devenind campioană naţională la U18. Târgoviştencele au câştigat Grupa B, cu trei victorii din tot atâtea posibile, după ce au învins destul de simplu Rapid Bucureşti (74-53), CSŞ Bega Timişoara (65-41) şi Olimpia Braşov (71-48). Pe locul secund în grupă s-a clasat Olimpia Braşov, care a avut două victorii şi o înfrângere. În semifinale, CSŞ-CSM Târgovişte a dat piept cu LPS Alba Iulia, ocupanta celui de-al doilea loc în Grupa A. Partida a fost la discreţia elevelor lui Cătălin Tănase, care nu au avut deloc emoţii, controlând jocul în totalitate. S-a terminat la o diferenţă mare pentru formaţia târgovişteană, scor 75-38, care a obţinut astfel biletul de intrare în finală, unde a întâlnit-o pe ACS Napoca Baschet Cluj.

Victorie lejeră și cu Napoca Baschet Cluj

În ultimul act echipa antrenată de Cătălin Tănase a avut un meci ceva mai dificil, doar că târgoviștencele au fost mai bune decât adversarele lor, chiar dacă au fost conduse la un moment dat la opt puncte. Au triumfat și au intrat în posesia medaliilor de aur. S-a terminat 68-55 pentru CSȘ-CSM Târgoviște. După un prim sfert echilibrat, câștigat la limită, cu 16-15, echipa târgovișteană s-a dezlănţuit în cel de-al doilea, pe care și l-a adjudecat cu 20-12. După pauza mare, clujencele au dat impresia că pot reveni în joc și au câștigat al treilea sfert cu 16-12. Elevele lui Tănase nu au lăsat însă garda jos și au menţinut ritmul, astfel că s-au impus în ultimul sfert la o diferenţă considerabilă, cu 20-12. Anamaria Vârjoghe, una dintre baschetbalistele de mare perspectivă din lotul grupării târgoviștene, a înscris nu mai puţin de 30 de puncte, tot ea reușind 19 recuperări.

Marcatoare CSȘ-CSM Târgoviște: A. Vârjoghe 30, A. Ghiţă 13, C. Popescu 10, D. Tănase 7, T. Capanu 4, F. Anastasescu 2, S. Stan 2.

Marcatoare ACS Napoca Baschet Cluj: N. Orban 14, I. Pârău 10, P. Coroian 9, R. Salatioan 8, P. Irimies 5, A. Moldovan 4, D. Topan 3, T. Agache 2.

 

„Fetele s-au mobilizat extraordinar”

Este al doilea trofeu pe care îl obţine Cătălin Tănase în acest sezon, după Cupa României, câştigată la senioare cu CSM Târgovişte. Antrenorul târgoviştean este încântat de evoluţiile pe care le-au avut jucătoarele sale la acest turneu final al Campionatului Naţional de baschet feminin U18, şi spune că rezultatele nu sunt deloc întâmplătoare. „A fost un turneu greu, dar fetele s-au mobilizat extraordinar și au câştigat clar toate meciurile. Le felicit pentru dăruire, au câştigat meritat şi au demonstrat că sunt adevărate campioane. Au arătat că Târgoviştea are potenţial şi o pepinieră foarte bună. Aceste rezultate nu sunt întâmplătoare, reprezintă rodul muncii începute în urmă cu câţiva ani, când fetele s-au apucat de baschet. Cel mai greu meci a fost în finală, pentru că nu am întâlnit Clujul, ci o selecţionată a Ardealului. Adversara noastră a reuşit să transfere cele mai bune jucătoare din zona Ardealului. A fost un meci greu, pe care însă fetele l-au câştigat. Datorită şi experienţei acumulate în acest sezon la nivel de senioareu au reuşit să aducă titlul naţional la Târgovişte după zece ani”, ne-a mărturisit Cătălin Tănase.

Lotul deplasat la Târgu Secuiesc

Lotul echipei de baschet feminin U18 CSŞ-CSM Târgovişte pentru acest turneu final le-a inclus pe: Anamaria Vârjoghe, Alexandra Ghiţă, Daiana Tănase, Carla Popescu, Florina Anastasescu, Andreea Vasilache, Teodora Capanu, Diana Şerban, Teodora Dumitru, Samira Stan, Sonia Miloiu şi Daria Iancu.