20180122_6_3jpg

Salvador Dali spunea că “Sportul e rugăciunea trupului!” Și ce poate fi mai frumos decât o atât de perfectă definiție a efortului de autodepășire a propriilor capacități fizice! Iar sportul, atât de năpăstuit în perioada postdecembristă, n-a cedat niciodată, continuând să ne uimească, să ne surprindă și să ne încânte. Pentru că performanțele se obțin cu pasiune, cu multă dragoste, dar, mai ales, cu multă muncă și perseverență, în pofida tuturor vicisitudinilor.

Fiecare dintre noi, la un anumit moment, ne-am căutat refugiul în sport! Fie că l-am practicat, fie că l-am admirat! I-am admirat modelele, i-am admirat satisfacțiile, care au generat alte satisfacții, însă n-am încetat nicidecum să privim cu respect către acei oameni minunați și sportivii lor nepretuiți îndeajuns. Uneori cu mândrie, alteori cu încredere și speranța că, poate, data viitoare va fi mai bine, dar niciodată cu resentimente! Pentru că știm ce înseamnă nenumăratele renunțări la micile plăceri ale vieții pentru doar câteva clipe de fericire. Știm ce însemnă să vrei cu adevărat să te faci bucuros și să uiți de toate! Pentru un deznodământ de succes, pentru o fărâmă de zâmbet.

Gala Sportului de la Clubul Sportiv Școlar Târgoviște, impecabil organizată de către staff (Cătălin Tănase și Gabriela Trandafirescu), de la prezentarea evenimentului (Costin Mihai) și până la fondul muzical, confetti, calitatea discursului invitaților, spectacolul sportiv și până la numărul impresionant de adevărați truditori prezenți la eveniment, oameni de sport de o valoare inestimabilă, mi-a trezit sentimentul de mândrie! De mândrie și recunoștință că sunt contemporan cu acești oameni și de siguranță că sunt încredințat că viitorul sportului de performanță dâmbovițean este asigurat.

Cum altfel, când ai alături de tine atâția profesioniști desăvârșiți în descoperirea și promovarea talentelor, când vezi atâția copii bucuroși că îmbracă un echipament sportiv și când realizezi întrutotul ce înseamnă spiritul de echipă, încrederea în sine și voința de a învinge.

Clubul Sportiv Școlar a fost înfiintat în anul 1971 și zeci de generații de sportivi au trecut prin mâinile unor elite ale comunității târgoviștene, ale căror merite le-au fost recunoscute prea puțin.

Dar a fost seara zilei de joi, 11 ianuarie 2018, una magică pentru aproape 2000 de copii, sportivi, profesori, părinți, oficialități, oameni de sport și jurnaliști, care poate fi înscrisă în categoria unui eveniment de excepție, fără precedent în istoria postdecembristă a sportului juvenil dâmbovițean.

Am reîntâlnit profesori meseriași pe care nu-i mai văzusem de ani de zile, am întâlnit copii fericiți doar pentru simplul motiv că fac sport și (m) -am (re) întâlnit cu speranța. Cu nădejdea că nu e totul pierdut și că suntem pe drumul cel bun. Și cu bucuria de a trăi! Simplu.

Gala «Clubului Sportiv Școlar» Târgoviște, un eveniment de excepție! Felicitări sportivilor, antrenorilor și părinților pentru rezultatele excepționale obținute! Mult succes!!!”, a mărturisit Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște.

La gala Clubului Sportiv Şcolar Târgovişte, am găsit tineri talentaţi, buni, frumoşi şi dornici să facă performanţă. Trebuie să le rămânem aproape, să îi încurajăm şi să îi ajutăm să-și urmeze visul! Felicitări și mult succes tuturor!”, a declarat Alexandru Oprea – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Sportivii premiați: Maria Cioclea, Diana Vlășceanu și Antonio Coman (lupte libere), Andrei Radu, Sebastian Moisică, Erika Moise, Patricia Bucur, Mihai Temelie, George Predoi, Oana Marinescu, Bianca Banu, Ioana Stănescu și Eric Patulea (judo), Ivona Ionaș, Cristian Stoean, Ionuț Stancu, Gabriel Chiran, Ionuț Nicolae, Beatrice Antofie, Beatrice Constantin, Ionuț Sandu și Loredana Constantin (atletism), echipele de baschet feminin U18 (campioană națională), baschet masculin U16 (vicecampioană națională), fotbal feminin tineret (vicecampioană națională) și minivolei feminin (vicecampioană națională).

Antrenorii premiați: Cornel Cornea și Georgiana Filip (lupte libere), Romel Musa și Dragoș Gogu (judo), Nicolae Guțoiu, Cornel Pătrășcan, Mihai Prodan și Marius Brădiceanu (atletism), Valerian Ioan, Gabriela Trandafirescu, Andreea Păun și Cătălin Tănase (baschet), Adrian Apostol, Marian Timpuriu, Octav Constantinescu și Georgian Oprea (handbal), Nicu Croitoru, Mihăiță Tătăranu, Cosmin Toboșaru și Valentin Marian (fotbal), Ion Atanasiu (volei).

gallery