CSȘ Târgoviște din România a ales Patras și Parcul Promitheas pentru a desfășura o activitate din cadrul programului de Acreditare Erasmus, la care participă! În special, departamentul de baschet al școlii a vizitat săptămâna aceasta facilitățile Academiei Prometheas din Castelocampos, unde zilnic elevii/sportivii români au avut ocazia să se antreneze la nivel înalt, sub supravegherea instructorilor sportivi și antrenorilor Academiei noastre.

Este de remarcat faptul că sportivii delegatiei române au desfasurat antrenamentele de după-amiază alaturi de echipele Academiei Prometheas, în funcție de vârstă. În acest fel, între copii s-a dezvoltat o interacțiune sportivă și socială, care poate avea potențial o contribuție semnificativă la formarea personalității acestora.

În plus, în totalul celor 6 zile în care au stat în Patras, românii au avut ocazia să vadă de aproape viața de zi cu zi, tradiția locală și cultura diferită a altei țări, precum și să viziteze importante monumente antice și locuri istorice, precum ca Olympia antică.

După cum ne-a spus domnul Cătălin Tănase, directorul clubului din Târgoviște, vizita la Olimpia Antică a fost foarte importantă pentru copii, deoarece este locul unde s-au născut primele Jocuri Olimpice, care nu a fost doar cel mai mare eveniment sportiv, dar şi unul dintre cele mai importante evenimente sociale ale vremii. Domnul Tanase ne-a spus că acesta a fost unul dintre motivele pentru care au ales să viziteze Patras în cadrul programului Erasmus, dar nu a fost singurul. Facilitățile Academiei Prometheas, care sunt un model la nivel european, au jucat un rol la fel de crucial în decizia lor.

„Reveniți în România, copiii noștri iau cu ei o mulțime de cunoștințe suplimentare și experiențe bogate, dar am dobândit și un know-how pe care îl putem și trebuie să îl folosim pentru dezvoltarea sportului în țara noastră. Promitheas Park și modul în care funcționează Academia Prometheas ar trebui să fie modelul pentru ceea ce ar trebui să creăm”, a menționat el. În încheiere, domnul Tănase i-a mulțumit membrilor Academiei Prometheas și conducerii sale pentru ospitalitatea și cadourilor pe care le-au oferit delegatiei române, și-a dorit ca această vizită să fie stabilită anual, în timp ce nu a omis să-i invite la Târgoviște pe omologii lor din Patras.

 

Vezi albumul foto cu momente din vizita CSȘ Târgoviște in Parcul Promitheas:

Sursa: https://promitheasacademy.gr/to-athlitiko-scholeio-tou-targoviste-sto-promitheas-park/